Кремль дорікнув керівництву Молдови через «русофобію»

Кремль дорікнув керівництву Молдови через "русофобію"

Фото: Getty Images Дмитро Пєсков не розуміє, чому навколо Росії одні «русофоби»

Дмитро Пєсков не розуміє, чому у Молдові ототожнюють своє прагнення до євроінтеграції з «процвітанням русофобії».

Керівництво Молдови «стрімко дрейфує» у бік «русофобії». Росія через це дуже шкодує, сказав речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у п’ятницю, 28 квітня.

«Очевидно, що нинішнє керівництво Молдови стрімко дрейфує у бік тієї добре нам уже відомої русофобії. При цьому вони чомусь ототожнюють своє прагнення, як вони вважають, до євроінтеграції з процвітанням русофобії. Вони вважають, що це має бути абсолютно обов’язковим атрибутом євроінтеграції – ненавидіти Росію та будь-які проросійські прояви. Можна шкодувати у зв’язку з цим», – сказав він.

Також Пєсков вважає, що Молдова «знищила свою мову» і тепер займається «урізанням власного суверенітету».

«Вони вже знищили свою мову, вони більше не називають її молдавською мовою. Ми бачимо дрейф у бік поглинання Румунією. Ми бачимо дії, спрямовані на свідоме урізання свого власного суверенітету і так далі», – додав він.

Раніше стало відомо, що влада Молдови склала «чорний список» росіян, яким заборонено в’їзд до країни. Незабаром він може бути оприлюднений. Але вже відомо, що у цьому списку є президент Росії Володимир Путін.

Нагадаємо, 2 березня парламент Молдови засудив російську агресію проти України. Депутати ухвалили декларацію, в якій закликали РФ негайно припинити воєнні дії у сусідній країні.

Джерело