Золото знижується у ціні: стимулювання може бути завершено навесні » |

За тиждень ціна золота впала на 1,4%. За 11 місяців поточного року вартість дорогоцінного металу знизилася майже на 8%. Проти золота зараз грають два фактори: послаблення страхів перед штамом «Омікрон» та очікування динамічнішого згортання стимулювання в США, пише старший аналітик Альпарі Ганна Бодрова.

З плином тижня стало зрозуміло, що страх перед виявленим у ПАР штамом коронавірусу «Омікрон» все ж таки перебільшений: можливості масових локдаунів відступили на другий план, як і ймовірні реакції світових держав.

Щодо можливості активнішого згортання пакета стимулів у США, то все вже озвучено: на найближчому засіданні ФРС обговорить таку можливість і, здається, погодить усі необхідні дії. Це означає, що стимулювання може бути завершено навесні, отже, і час підвищення процентної ставки настане раніше.

Все це зменшує інтерес ринку до золота. Тройська унція може торгуватися в межах $1758−1800, але можливостей для закріплення над верхньою межею означеного коридору поки що небагато.

Срібло залишається всередині середньострокового низхідного торгового каналу від 15 листопада з ціллю зниження до $22,00 за тройську унцію.

Источник