В Донецькій області встановлять мобільні укриття вартістю від 220 тис. грн. — 30 квітня 2023 :: Донеччина

У чотирьох населених пунктах Донецької області буде встановлено захисні конструкції різних типів. Про це повідомляє «Вільне радіо» з посиланням на дані порталу Prozorro.

До 20 травня 13 мобільних укриттів з’являться у Дружківці. Їх замовили на Балівському заводі залізобетонних конструкцій. Сім захисних споруд коштували п’ять мільйонів 180 тисяч гривень, тобто по 740 тисяч за штуку. Інші придбали у того ж виробника, проте вони іншого типу й дешевші — по 220 тисяч гривень за кожне укриття. Технічні характеристики конструкцій замовники у документах не вказують.

Десять мобільних укриттів до кінця літа планують встановити на вулицях Костянтинівки. Кожне з них коштуватиме бюджету міста 275 тисяч гривень. Наразі міськрада шукає підрядника, який виробляє захисні споруди. За техзавданням це повинні бути конструкції висотою 2,5 метра, з такою ж довжиною та шириною 3,1 метра. Передбачені двері. Кожне укриття має бути розраховане щонайменше на дев’ять осіб.

До кінця року по одному мобільному укриттю мають встановити у Миколаївці та селі Криворіжжя. Їх замовили на дніпровському підприємстві «Карат проєкт», кожна така споруда коштувала 250 тисяч гривень. Ймовірно, ці укриття матимуть циліндричну форму — у документах вказали внутрішній діаметр конструкції у два метри та висоту у 2,38 м. Також передбачені металеві двері та по три розсувні вікна у кожній споруді. Усередині їх обшиють деревом.

Ймовірно, мобільні укриття планують встановити й у Кураховому. Журналісти не знайшли закупівлі захисних споруд для цього міста, однак із місцевого бюджету заплатили близько 150 тисяч гривень за перевезення таких конструкцій.

Нагадаємо, раніше перші десять мобільних укриттів встановили у Слов’янську — у місцях масового скупчення людей, переважно на зупинках, де є великі транспортні розв’язки.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

Джерело