Від початку війни держнагородами відзначені 1 150 прикордонників — голова ДПСУ

Наразі за проявлену мужність майже 1 150 військовослужбовців Держприкордонслужби відзначені державними нагородами. 

Про це у Фейсбуці поінформував голова ДПСУ Сергій Дейнеко з нагоди Дня прикордонника України, передає Укрінформ.

«За проявлену мужність майже 1 150 прикордонників відзначені державними нагородами. Сім удостоєні найвищої відзнаки – звання Героя України. На жаль, п'ять із них – посмертно», — йдеться у дописі.

Дейнеко наголосив, що "усі ми віддаємо данину шани всім хлопцям і дівчатам, які поклали життя за Україну, усім тим, хто продовжує битися з агресором за наше світле майбутнє", і що «кожен з них Герой, і завдяки їхній самопожертві наша держава залишається вільною. Ми завжди будемо пам’ятати імена всіх полеглих прикордонників, адже Україна протистоїть агресії росії вже понад дев'ять років. Їхні подвиги і пам’ять про них житимуть вічно».

Він згадав і про напутні слова прикордонника з острова Зміїний про те, куди слід іти російському військовому кораблю, і уточнив, що цей військовослужбовець, як і інші українські захисники, боронив нашу свободу і наш кордон.

За словами голови ДПСУ, для України і кожного з нас кордон – це не просто лінія, а наша реальна межа між добром і злом.

«З часу повномасштабного вторгнення росії, за більш ніж рік кривавого терору, прикордонники разом з іншими українськими захисниками мужньо боронили Київ, Маріуполь, Харків, Суми, Чернігів, Херсон, брали участь у деокупації українських територій, продовжують перебувати на найгарячіших напрямках, де триває наша визвольна війна, захищають північний і південний напрямки. А Фортеця Бахмут, яку боронять і прикордонники, стала легендарною сторінкою із захисту України від рашистських загарбників», — поінформував голова ДПСУ.

Дейнеко також подякував усім, хто підтримує прикордонників – волонтерам, небайдужим громадянам, міжнародним інституціям, і зазначив, що їхня допомога відчутна і дозволяє військовослужбовцям Держприкордонслужби продовжувати боротьбу.

«Українські прикордонники були, є і залишаються надійними захисниками України», — запевнив очільник Держприкордонслужби та побажав їм незламності духу, сил, витримки, міцного здоров’я, подальших професійних успіхів та миру.

Як повідомлялося, речник ДПСУ заявив, що загалом з полону рф повернулися вже 243 прикордонники.

30 квітня в Україні відзначають День прикордонника.

Фото: dpsu.gov.ua

Источник