У столиці затримали іноземця, який просто на вулиці зухвало обікрав киянина. ФОТО | Події

Зловмисник під час розмови з перехожим вихопив у нього мобільний телефон. Втім далеко втекти йому завадили правоохоронці. Наразі підозрюваний під вартою та за скоєний злочин йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

У ході заходів щодо попередження та розкриття майнових злочинів на території району оперативники Деснянського управління поліції викрили «на гарячому» чоловіка, який пограбував киянина. Правопорушником виявився іноземець, 1988 року народження.

За словами заступника начальника управління поліції — начальника кримінальної поліції Деснянського управління поліції Дениса Телятника, у ході першочергових слідчих дій поліцейські опитали 28–річного потерпілого та встановили обставини події:

«Місцевий мешканець йшов через парк та неподалік вулиці Червоної Калини до нього підійшов невідомий чоловік і розпочав розмову. У ході діалогу незнайомець вихопив з рук киянина ґаджет та побіг в сторону вулиці Драйзера, де його зупинили правоохоронці. Слідчі вилучили речовий доказ, а фігуранта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зловмисник завдав потерпілому майнової шкоди на майже 17 тисяч гривень».

Слідчі Деснянського управління поліції повідомили чоловіку про підозру. Судом затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Йому загрожує до десяти років ув’язнення.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність фігуранта до скоєння аналогічних кримінальних правопорушень.

За матеріалами поліції Києва

Источник