Жителі селища на Харківщині не хочуть жити на вулицях Пушкіна і Некрасова

Ілюстративне фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today До перейменування готуються у Старому Салтові.

Вулиці з російськими назвами попросили перейменувати місцеві мешканці.

У селищі Старий Салтів планують перейменувати п’ять вулиць — 1 Травня, Чернишевського, Некрасова, Пушкіна та Суворова. Наразі оголошено громадське обговорення, про що просили жителі цих вулиць. Тільки вони зможуть проголосувати за нові топоніми.

Раніше повідомляли: Депутати провалили перейменування Первомайського

«Учасниками обговорення будуть безпосередньо жителі зазначених вулиць. Громадське обговорення буде проведено протягом 30 календарних днів з моменту оприлюднення цього повідомлення у формі опитування жителів зазначених вулиць шляхом анкетування в паперовому вигляді та в електронному вигляді», — пояснили у Старосалтівській громаді.

Вулицю 1 Травня пропонують перейменувати у вулицю Травневу, Чернишевську — у Волонтерську, Некрасова — у Козацьку. Вулиці Пушкіна хочуть дати назву «Літературна» або «Гарматна», Суворова — «Захисників України» або Владислава Дудолада. Учасники голосування можуть також запропонувати свій варіант нової назви. В опитуванні треба вказати прізвище, ім’я, по батькові, повну адресу і дати дозвіл на обробку персональних даних.

Посилання на участь у голосуванні для мешканців:

  • вулиця 1 Травня;
  • вулиця Чернишевського;
  • вулиця Некрасова;
  • вулиця Пушкіна;
  • вулиця Суворова.

Як писав KHARKIV Today, у населених пунктах Кегичівської громади хочуть позбутися вулиць на честь 1 Травня, Гагаріна, Суворова та Чкалова. На початку квітня там запустили консультації з громадськістю щодо перейменування вулиць

Джерело