Пентагон підтвердив, що продовжить надавати допомогу Україні

Сполучені Штати мають намір виділяти Україні нові транші військової допомоги й перебувають у постійному контакті з керівництвом нашої держави, аби визначати найактуальніші потреби ЗСУ.

Про це заявив на брифінгу речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжимо підтримувати Україну у сфері безпеки, як і робили раніше», — відповів представник оборонного відомства США на запитання про підготовку нового пакета допомоги для Збройних сил України, які готуються до контрнаступу.

Райдер зауважив, що не вдаватиметься в деталі процесу, та не став уточнювати, коли саме буде оголошений наступний транш. Однак генерал зауважив, що Сполучені Штати «від самого початку» тісно співпрацюють з українськими керівництвом, а також із союзниками та партнерами, аби визначати, що потрібно Україні для захисту суверенітету та повернення захоплених росією територій.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні представник Білого дому Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати невдовзі оголосять про новий пакет оборонної підтримки Україні. Він також повідомив, що США передали нашій країні майже 100% військової допомоги, про яку просила українська сторона.

Источник