Сама себе преміювала – на Хмельниччині суд оштрафував посадовицю центру реабілітації для осіб з інвалідністю

Городоцький районний суд визнав в.о. директора місцевого центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю винною у вчиненні адміністративних правопорушень, а саме у неповідомленні особою про наявність у неї реального конфлікту інтересів, а також вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів – й оштрафував її на 3400 гривень.

Як встановив суд, посадовиця центру, виконуючи обов’язки директора у 2021 році, не повідомила Городоцьку міську раду про наявність реального конфлікту інтересів та видала (підписала) два накази про преміювання самої себе у розмірі 85 та 100% від посадового окладу.

У судовому засіданні вона визнала свою вину й пояснила, що не була обізнана з вимогами Закону України «Про запобігання корупції», оскільки тимчасово виконувала обов’язки директора центру, інформує пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

Суд зауважив: «реалізуючи повноваження керівника Городоцького центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Городоцької міської ради, всупереч публічному інтересу, [в.о. директора] надала перевагу приватному інтересу і видала зазначені накази, якими преміювала себе особисто, що в розумінні Закону України «Про запобігання корупції» є реальним конфліктом інтересів. Крім того, в порушення вимог п. 2 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» перед виданням вказаних наказів не повідомила Городоцьку міську раду про наявність реального конфлікту інтересів».

Джерело