Більшість росіян чекають на другу хвилю «часткової» мобілізації

Більшість росіян чекають на другу хвилю "часткової" мобілізації

Фото: Соцмережі У Росії готуються до нової хвилі мобілізації

Більш ніж половина (56%) опитаних росіян вважають, що другу хвилю часткової мобілізації буде оголошено.

Більшість громадян Росії вважають, що в найближчі три місяці може бути оголошена нова хвиля мобілізації. Про це говорять дані опитування незалежного Левада-центру.
  Більш ніж половина (56%) опитаних вважають, що другу хвилю часткової мобілізації буде оголошено: 15% — безперечно так вважають, 41% — швидше. Близько третини (31%) дотримуються зворотної думки.
  Більшість (69%) респондентів знають про закон, який запроваджує єдиний реєстр військовозобов’язаних, «електронні повістки» та нові обмеження для ухилянтів: чверть добре знають про нього, 44% — щось чули, але без подробиць. Близько третини (30%) про це нічого не чули.   Переважними почуттями, викликаними даними змінами в законодавстві, є «тривога, страх, жах» (18%), «гордість за Росію» (13%), а також «гнів, обурення» та «шок» (по 11%). При цьому чверть респондентів відповіли, що жодних особливих почуттів не відчувають. Почуття «тривоги» та «шоку» переважають серед наймолодших респондентів — 18-24 років.   Опитування проведено 20-26 квітня серед 1623 осіб шляхом особистого інтерв’ю. Статистична похибка (імовірність 0,95) не перевищує 3,4%.
Раніше повідомлялося, що понад 3000 російських військових вирішили здатися в полон у квітні. Всього за час існування проєкту Хочу жити отримано понад 16 тисяч звернень від російських солдатів.

Кремль хоче мобілізувати ще 400 тисяч росіян — WP

Джерело