Як зварити яйце, що тріснуло: два способи

Варимо розбите яйце.

Більшість господинь опинялися в ситуації, коли потрібно зварити яйце круто, а на ньому є тріщини, інформує Ukr.Media.

Багато хто правильно думає, що в процесі варіння таке яйце лопне і почне витікати.

Є 2 способи, які допоможуть зварити розбите яйце.

Солона вода

Цей спосіб є універсальним, тому його можна застосовувати на своїй кухні.

Покрокове керівництво:

  • У воду додається сіль з розрахунку 1,5 столових ложок на літр. Важливо щоб вода була дуже солоною.
  • Яйце потрібно укладати в теплу воду. Якщо перепад температури буде значний, яйце лопне і почне витікати.
  • Воду потрібно нагрівати поступово, максимальний вогонь встановлювати не слід.
  • У процесі приготування можна акуратно перевертати яйце.
  • Через 10-12 хвилин яйце можна діставати.
  • При такому приготуванні тріщинка починає затягуватися. Але, тут важливо уникнути перепаду температури.

    Також можна згадати ключовий факт: білок починає готуватися при температурі +40 градусів.

    Замотати харчовою плівкою

    Спосіб ефективний, але більш складний. Необхідно дістати харчову плівку і замотати нею яйце.

    Важливо ретельно загортати плівку, щоб не залишалося просвітів. Попередньо яйце слід вийняти з холодильника, щоб воно трохи нагрілося.

    Яйце при такому способі приготування укладається в киплячу воду. Час приготування стандартний.