Американська делегація ознайомились з діяльністю гуманітарного хабу Хмельницької облради

Голова обласної ради Віолети Лабазюк спільно зі своїм першим заступником Володимиром Гончаруком ознайомили американську делегацію у складі Президента сенату штату Юта Стюарта Адамса, президента і генерального директора Всесвітнього торгового центру Майлза Хансена, почесного консула України у м.Солт Лейк Сіті Джонатана Фрідмена та генерального директора компанії «Marq» Оуена Фуллер та Брюса Робертса з благодійної організації «August Mission» з роботою Центру видачі гуманітарної допомоги Хмельницької обласної ради.

Під час відвідин голова обласної ради поінформувала іноземців про роботу обласної ради з метою підтримки родин внутрішньо переміщених осіб. За її словами, наразі Хмельниччина залишається другою домівкою для більш ніж 80 тисяч вимушених переселенців. Ще близько чотирьохсот прийняли в регіоні транзитом. У Центрі видачі гуманітарної допомоги обласної ради більше року надається необхідна гуманітарна допомога у вигляді одягу, взуття, постільної білизни, дитячих засобів гігієни та іграшок.

Іноземці детально ознайомились з діяльністю гуманітарного хабу, мали нагоду поспілкуватись з переселенцями та почути їхні наболілі проблемні питання та потреби. Спілкуючись з вимушено переміщеними особами, американців були дуже вражені тим, що пережили ці люди та розчулились їхніми розповідями про ситуацію в рідних регіонах, на території яких ведуть активні бойові дії.

Віолета Олександрівна подякувала американській делегації за візит та черговий вияв підтримки нашої країни, висловивши сподівання на подальшу співпрацю з метою залучення необхідної нашому регіону допомоги.

«Більше року Хмельниччина приймає на себе виклик – бути потужним гуманітарним тилом для всієї країни. За цей період ми прийняли величезну кількість переселенців, забезпечивши всіх необхідними речами для комфортного проживання. Завдяки сталій підтримці іноземних партнерів наша область отримує гуманітарні вантажі підтримки, що є справжнім порятунком для цих родин. Адже вони втікали зі своїх рідних населених пунктів навіть без речей першої необхідності. Тому переконана, що наші американсько-українські відносини будуть лише міцнішати. Разом ми реалізуємо ще не один благодійний проєкт в підтримку людей, у яких війна забрала все. А сьогоднішній візит став певним орієнтиром для партнерів та продемонстрував у якому напрямку треба працювати далі. Найважливіше, що вони готові підтримувати та допомагати нам здобути Перемогу. Разом готові й відбудовувати нашу прекрасну Україну!», – зазначила Віолета Лабазюк.

Джерело