Росія звинуватила США в замаху на Прилєпіна

Росія звинуватила США в замаху на Прилєпіна

Фото: Википедия МЗС РФ угледіли не тільки «український слід» в замаху на Прилєпіна, але й «американський»

МЗС РФ стверджує, що за цим «терористичним актом» стоїть якийсь «київський режим із західними кураторами» — США.

Відповідальність за підрив пропагандиста Захара Прилєпіна лежить «не тільки на українській владі», але й на «її західних покровителях, в першу чергу на США». Про це заявила прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС) РФ на своєму Telegram-каналі в суботу, 6 травня.

Розслідування вибуху, в якому отримав важкі поранення пропагандист і загинув його водій, ще триває, однак російському відомству буцімто вже «очевидно», хто його організував: «київський режим, за яким стоять західні куратори».

«Відповідальність за цей та інші терористичні акти лежить не тільки на українській владі, але на їх західних покровителях, в першу чергу на США», — сказано в заяві міністерства.

Правлячий режим Росії вважає, що вже сам факт того, що Вашингтон не засудив підрив автомобіля з колишнім терористом «ЛНР» і рупором кремлівської пропаганди, нібито «є самовикриттям для американської влади».

Нагадаємо, що в Нижньому Новгороді невідомі підірвали автомобіль Захара Прилєпіна. 

Пізніше стало відомо, що російські силовики затримали в Нижньому Новгороді вихідця з України за підозрою в замаху на письменника і провладного пропагандиста Захара Прилєпіна. 

Замах на Прилєпіна: в Росії повідомили подробиці інциденту

Джерело