8 травня — день Марка Ключника: історія, традиції та прикмети свята

Гроші потечуть рікою, якщо сьогодні витратити велику суму.

В православ'ї 8 травня згадують апостола і євангеліста Марка. Дата за народним календарем називається день Марка Ключника або просто день Марка, інформує Ukr.Media.

Ким був святий Марк?

Проживав Марк в I столітті, родом походив з Єрусалима. Разом зі святими апостолами Павлом і Петром він проповідував Слово Боже, був найближчим їх сподвижником.

Марк вважається засновником Олександрійського християнського училища, він написав Євангеліє. За таку діяльність і віру Христову його сильно побили язичники, від отриманих травм апостол помер. Але коли мучителі вирішили тіло померлого Марка спалити у вогнищі, стався землетрус.

Які на цей день існують традиції та обряди?

Святого Марка в народі називають Ключником. Люди вірять, що він завідує диво-ключами, які відкривають небесну комору з грозами і дощами.

Зазвичай до 8 травня встановлювалася вже дуже тепла погода, і селяни молилися святому Марку про послання на землю дощів, щоб вони гарненько полили засаджені городи та поля.

Народна магія допоможе вам відкрити фінансові потоки!

Слов'яни вважали дату 8 травня фінансово сприятливою. Люди говорили, що у цей день не треба ні в чому собі відмовляти, тому відправлялися на ярмарку і в крамниці за обновками.

У народі вірили, чим більшу суму витратиш в цей день, тим більше грошей прийде натомість. Так що наші предки не скупилися і купували всі вподобані речі.

Якщо і ви хочете залучити у своє життя бурхливі фінансові потоки, то вирушайте сьогодні на шопінг і зробіть якомога більше покупок. Можете навіть спеціально підгадати до цього дня і скласти список потрібних товарів, щоб саме 8 травня витратитися по максимуму.

А щоб завжди бути успішними та багатими, дотримуйтеся простих правил.

Чистота і порядок в будинку

Чисте житло відіграє велику роль для залучення матеріального добробуту. В брудний будинок, захаращений старими непотрібними речами, гроші не потечуть.

Так що не лінуйтеся, раз на тиждень обов'язково проводьте генеральне прибирання, щоб всі кімнати сяяли чистотою. Особливо важливо, щоб чистими були вікна.

Періодично влаштовуйте перебирання полиць, антресолей і шаф. Те, що залежалося і понад рік не носиться, роздавайте знайомим, родичам або в дитячі та старі будинки. Старе сміливо викидайте.

Спілкування з заможними людьми

Намагайтеся по можливості спілкуватися з багатими та успішними людьми.

1. По-перше, біля них створюється певна фінансова аура, частіше всього позитивна, яка буде і на вас віддавати частковий вплив.

2. По-друге, такі люди можуть розповісти вам щось цікаве, дати правильну і корисну пораду. Спостерігаючи за ними, ви навчитеся тверезо мислити, розумно поводитися з грошима.

Вчимося планувати своє життя

Найголовніше фінансове правило — гроші йдуть лише до тих, хто їх любить. Звичайно, здається, що гроші любить кожна людина на землі.

Але це тільки на перший погляд. Люди, які по-справжньому люблять і цінують гроші, ніколи не стануть розкидати їх бездумно наліво і направо.

Якщо поспостерігати за більшістю багатих людей, то можна помітити, наскільки дбайливо вони вміють поводитися з фінансами, як вони чітко планують свої доходи та витрати. А ті, хто постійно живе в борг або від зарплати до авансу, вічно скаржаться на брак грошей.

Тому вчіться чітко планувати необхідні покупки — одні речі потрібно терміново придбати, інші до наступного місяця можуть почекати, а без третіх так і зовсім можна обійтися. Як тільки навчитеся цінувати та поважати гроші, так вони відразу почнуть до вас тягнутися.

Дрібні корисні поради

Монети з купюрами повинні перебувати в гарному помешканні, так що якщо ваш гаманець уже старенький, порвався, то не скупіться і купіть новий.

• У східних народів талісманом фінансового процвітання вважаються фруктові аромати. Тому для залучення багатства використовуйте вдома ароматичні олії та освіжувачі повітря з фруктовими нотками.

• Маленький кімнатний фонтанчик приверне грошову гармонію в будинок.

• Ще одним талісманом фінансового добробуту вважається грошове дерево. Посадіть і вирощуйте рослини на підвіконні.

• Грошові справи підуть в гору, якщо заведете удома акваріум і запустити в нього золотих рибок.

Погодні прикмети на 8 травня

  • Якщо до 8 травня яблуні не зацвіли, значить, влітку можна не чекати яблучного врожаю.
  • Якщо сьогодні буде веселка, то по ній можна дізнатися погоду на найближчі дні. Полога і низька веселка віщує негоду, а крута і висока віщує погожі теплі дні.

Источник