У Харкові вимагають демонтувати пам’ятний знак учню Леніна

Фото: Ігор Ісаєв/Facebook Парк Машинобудівників досі повністю не декомунізований.

У парку Машинобудівників у Харкові досі стоїть пам’ятний знак на честь Артема.

Гранітний камінь з написом про «революціонера-більшовика Артема — учня В.І. Леніна» датований 1964 роком. Крім того, в парку зберігається стела з зображенням червоної зірки та написом із згадуванням про Москву. «На заклик партії, Батьківщини, народ відповів — все для фронту, все для перемоги», — написано на табличці на пам’ятному знаку.

Активісти «Деколонізація. Україна» надіслали звернення до Харківської міської ради з вимогою демонтажу цих знаків.

«Але невідомі патріоти в Харкові можуть і допомогти це зробити раніше», — натякнули активісти.

Нагадаємо, парк Машинобудівників розташований у Слобідському районі Харкова на вулиці Плеханівській, раніше носив назву парка культури та відпочину імені Артема. Закладений у 1934 році. В ньому є Алея Слави, на якій розташовані пам’ятник героям Другої світової війни, стела воїнам-афганцям і пам’ятний знак чорнобильцям.

Артем — Федір Сергєєв, більшовик, радянський партійний діяч, засновник Донецько-Криворізької Радянської Республіки. Активно боровся проти державних органів Української Народної Республіки. Входить до списку осіб, що підлягають декомунізації.

Як писав KHARKIV Today, у Харкові зняли погруддя першого маршала СРСР.

Фото: Деколонізація. Україна/Facebook Фото: Деколонізація. Україна/Facebook Фото: Деколонізація. Україна/Facebook ПопереднійНаступний

Джерело