Суд зобов’язав Коломойського передати акції «Дніпроавіа» державі

Рішенням господарського суду щодо представництва Дніпропетровської обласної прокуратури 94,5% акцій ВАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа" зобов'язаний списати на користь держави.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Господарський суд Дніпропетровської області зобов'язав списати у ТОВ "Галтера" 111 956 480 штук простих іменних акцій статутного фонду ВАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа" на рахунок держави Україна, передає Ukr.Media.

"Сьогодні рішенням господарського суду щодо представництва Дніпропетровської обласної прокуратури 94,5% акцій ВАТ "Авіаційна компанія "Дніпроавіа" зобов'язане списати на користь держави ", — написав він, додавши, що тепер не доведеться будувати новий аеропорт.

Авіакомпанія "Дніпроавіа" є власником 100% частки в ТОВ "Міжнародний аеропорт "Дніпропетровськ".

Мова йде про судове провадження №904/299/16 за позовом Фонду державного майна до ТОВ "Галтера" з вимогою розірвати договір купівлі-продажу за результатами приватизаційного конкурсу від 28 серпня 2009 року.

Вимога ФДМУ про розірвання договору ґрунтується на твердженні про те, що "Галтера" недофінансувала оновлення міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ", виділений зі складу авіакомпанії після приватизації в 2011 році і перетвореного на її дочірню структуру.