У Києві затримано шахрая у військовому однострої, який дурив продавців квіткових магазинів | Події

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від продавчині квіткового магазину на бульварі Кольцова про те, що її ошукали. Для з’ясування обставин та документування злочину на місце виїхала слідчо-оперативна група Святошинського управління поліції.

Правоохоронці встановили, що зловмисник замовивши букет квітів та м’яку іграшку, не зміг розрахуватися за товар через платіжний термінал. В подальшому, фігурант вийшов на вулицю, проте невдовзі повернувся та пред’явив підроблену квитанцію продавцеві, не провівши при цьому жодних банківських операцій.

Працівники карного розшуку переглянувши відеозаписи з камер спостереження встановили ймовірного підозрюваного. Ним виявився раніше судимий за крадіжку 29-річний киянин, який перебуває на іспитовому строці. Аби викликати довіру зловмисник одягнув військову форму, при цьому не маючи жодного відношення до служби у Збройних Силах України.

Слідчими за погодженням із Святошинською окружною прокуратурою повідомлено фігурантові про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене повторно. Санкція статті передбачає штраф від трьох до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили причетність фігуранта до скоєння аналогічного злочину напередодні. Зібрані матеріали кримінального провадження разом з доказовою базою скеровано до Святошинського районного суду для розгляду справи по суті.

За матеріалами поліції Києва

Источник