Росіяни спробували наступати у Харківській області

Артилерійські снаряди. Ілюстративне фото: Державна прикордонна служба України По регіону били з артилерії та мінометів.

Під обстрілами перебували 22 населені пункти у Харківській області.

У вівторок 9 травня російські окупанти проводили наступ біля села Масютівка у Дворічанській громаді Куп’янського району. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

«На Куп’янському напрямку противник намагався покращити тактичне положення, вів наступальні дії поблизу населених пунктів Масютівка та Стельмахівка [Харківська область і Луганська області відповідно — ред.], успіху не мав», — розповіли у Генштабі ЗСУ.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, окупанти відійшли від Масютівки з втратами.

Крім того, на Куп’янському напрямку тривали обстріли. Учора під удари потрапили райони населених пунктів Кам’янка, Колодязне, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Кіндрашівка, Лиман Перший і Табаївка. Росіяни використовували артилерію та міномети.

З артилерії били по територіях населених пунктів у Харківській області —  Гоптівка, Варварівка, Бугруватка, Огірцеве, Гатище, Плетенівка, Тихе, Мала Вовча, Бударки, Землянки, Вільхуватка, Дворічанське та Хатнє (Слобожанський напрямок).

Як писав KHARKIV Today, 9 травня ввечері російські окупанти обстріляли місто Куп’янськ. Попередньо встановлено, що обстріли здійснювали з ракетного комплексу «Іскандер». Унаслідок ударів постраждали троє людей.

Джерело