Путін оголосив збори для військових запасу

Путін оголосив збори для військових запасу

Фото: Міноборони РФ Кремля треба ще більше гарматного м’яса

На підставі указу президента мобілізаційне управління Міноборони РФ підготує відповідну директиву, яка надійде до регіональних військкоматів.

Президент країни-агресора Росії Володимир Путін підписав указ про призов громадян РФ, які перебувають у запасі на військові збори у 2023 році. Документ опубліковано у середу, 10 травня.

«Призвати у 2023 році громадян РФ, які перебувають у запасі, для проходження військових зборів у збройних силах РФ, військах національної гвардії РФ, органах державної охорони та органах Федеральної служби безпеки», – йдеться у документі.

Уряду і органам виконавчої суб’єктів доручено забезпечити виконання заходів, пов’язаних із призовом громадян на військові збори та проведенням цих зборів. Указ вже набрав чинності.

Російські ЗМІ пишуть, що такі збори є плановим заходом для вдосконалення бойової виучки резервістів і проводяться щорічно. На підставі указу глави держави мобілізаційне управління Міноборони готує відповідну директиву, яка надходить до військкоматів регіонів. Після цього починається розсилка повісток громадянам, які перебувають у запасі.

Раніше ЗМІ з посиланням на документи ЦРУ повідомили, що у 2023 році Кремль хоче «тихо» мобілізувати ще 400 тисяч росіян на війну проти України.

Також повідомлялося, що незважаючи на запевнення про «закінчення часткової мобілізації», у РФ триває прихована мобілізація чоловіків.

А в квітні Путін підписав закон про електронні повістки, згідно з яким цей документ буде вважатися отриманою відразу після її розміщення в особистому електронному кабінеті. У Держдумі РФ заговорили про загальну мобілізацію.

Джерело