У Рівному з’явилась нова гойдалка для дітей віком до 99 років

Фото: Оствиця

Гойдалку влаштували на Оствиці, що на Басів Куті у Рівному.

Довго не заморочувались, але хотіли, щоб вона була гарною. Прикрасили її різьбленими скульптурами драконів замість голів, – розповідає керівник клубу історичної реконструкції «Оствиця» Юрій Ойцюсь.

Цього року мусили зрізати вишню. Бо дерево вигнило і розкололося, але пень був міцним, тому й знадобився.

Щоб не корчувати, на нього поклали колоду, і мало-помалу почали майструвати дитячий майданчик.

Різьблення — справа рук  майстрів Олега і Толіка. А от з назвою пожартувала Оля (дружина Юрія). 

Це жарт, звичайно, але, багато дорослих приходить на ній покататися. Спочатку ми її самі випробували, нам сподобалось, а тепер й усім весело, – каже Юрій.

За словами Юрія, на Оствиці вже збирається своя спільнота. На 95% це культурні відпочивальники. Вони не залишають сміття і не створюють проблем для інших. А от 5 % намагаються щось вчверити, тому деколи навіть поліцію доводиться залучати.

Адже «Оствиця» працює як парк сімейного відпочинку. Тут проводять дитячі майстер-класи, квести. Тут ніколи не буває спокійно – не дають діти. 

Зараз потрохи збираємо якісь ресурси – дерево, гроші, щоб ще щось цікаве зробити для дітей. Тож у кого є зайві колоди, покручені стовбури, пеньки цікаві, але щоб не гнилі, залюбки їх використаємо, –  Юрій Ойцюсь.

Зараз на Оствиці все позацвітало, трава зелена, у шпаків уже діти повилуплювалися, цвірінчать на всю округу, тож милуватися є чим.

Усі фото зі сторінки Оствиця у Фейсбук.

 

Джерело