СБУ займається справою львівської блогерки, яка обізвала ЗСУ «дном» — Події

СБУ займається справою львівської блогерки, яка обізвала ЗСУ "дном" - Події

Фото: Скріншот ТСН

Українські силовики зацікавилися поведінкою львів’янки Христини Горун, яка на своїй сторінці у соцмережах принизила армію, назвала захисників «дном, які нічого не можуть і не переможуть». Вона також захищала компанію хлопців, які голосно слухали російську музику і грубіянили перехожим, які робили зауваження. Про це пише видання » Високий замок «.

— Наші оперативники працюють над питанням щодо Христини Горун, — розповіла прес-секретар СБУ Львівщини Роксолана Яворська. — Щоб не зашкодити слідству, офіційну інформацію буде опубліковано згодом.

Після того, як висловлювання Горун викликали резонанс у суспільстві, 10 травня увечері вона записала відео з вибаченнями. Хоча перед тим записувала інше відео, де стверджувала, що ніколи не вибачиться, навіть під тиском правоохоронних органів.

Правоохоронці кажуть, що попередньо 12 травня буде оприлюднено офіційну інформацію у цій справі. Сама Горун сказала, що не перебуває під слідством, вона на волі, але дуже переживає через свої слова про ЗСУ. Крім того, блогерка скаржиться, що її Інстаграм-сторінка виявилася заблокованою.

— Вчора я сама звернулася до поліції, бо щирі галичани мені подряпали машину, — каже Крістіна. — Вони зі мною теж спілкувалися на тему моїх країн і з розумінням поставилися до мене. Не засуджували мене. Я ніде не ховаюсь і готова співпрацювати зі слідством. А мій Інстаграм дивним чином став заблокованим, – поскаржилася вона.

30-річна Крістіна Горун закінчила Львівський торговельно-економічний університет і зараз працює у салоні краси. Її мати Галина Горун – викладач Львівського державного університету внутрішніх справ. Жінка заявила журналістам, що їй соромно за поведінку та антиукраїнські висловлювання доньки.

Увечері у понеділок, 8 травня, у центрі Львова стався прикру інцидент — біля пам’ятника Адаму Міцкевичу кілька молодих людей у салоні Range Rover голосно ввімкнули музику російського співака-путініста Григорія Лепса. Коли випадковий перехожий зробив їм зауваження, вони накинулися на чоловіка з лайками та погрозами.

Працівники патрульної поліції Львівщини оперативно розшукали зухвалих молодих людей -шанувальників творчості Григорія Лепса. Їм вручили повістки до військкомату.

 

Джерело