У Парижі затримали політика, який пошкодив картину про злочини росіян у Бучі — Події

У Парижі затримали політика, який пошкодив картину про злочини росіян у Бучі - Події

Фото: instagram.com/wagner.schwartz/

Французькі правоохоронці з’ясували, хто пошкодив картину у Парижі про російські злочини у Бучі Київської області. Зловмисника — члена ультраправої партії «Національне об’єднання» П’єра Шасена було затримано силовиками. Про це пише ArtNews.

За даними видання, 80-річний екс-політик облив картину під назвою «Fuck abstraction!» фіолетовий фарбою. Пізніше правоохоронці затримали його та ув’язнили.

Токійський палац, де відбувалася виставка робіт автора зіпсованої картини Міріам Кан, подав скаргу на вандала. Зловмиснику загрожує штраф у розмірі 100 тис. євро та сім років ув’язнення.

— Колишній член «Національного об’єднання» атакує роботу Міріам Кан після наклепницької кампанії вашої партії. І це після того, як суд визнав, що ця картина, яка викриває жахи війни, може бути експонована, — відреагувала на затримання вандалу міністр культури Франції Рима Абдул Малак.

Йдеться про картину Міріам Кан «Fuck abstraction!», що увійшла до однієї з найбільших персональних виставок в Парижі. На творі зображено чоловічу фігуру з пофарбованим обличчям, яка примушує до інтиму меншу за розміром фігуру, руки якої пов’язані за спиною.

Джерело