Пєсков: У Кремлі не очікували «втручання» НАТО у війну в Україні

Пєсков: У Кремлі не очікували "втручання" НАТО у війну в Україні

Фото: Getty Images Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков

Пєсков заявив, що цілей так званої «спеціальної операції» (так РФ називає війну — ред.) частково досягнуто, але потрібно ще «вирішити деякі завдання».

Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що для Кремля було несподіваним “втручання” країн НАТО у війну в Україні. Про це він заявив в інтерв’ю виданню ATV у Республіці Сербській (державному утворенні на території Боснії і Герцеговини).

«Тоді (перед повномасштабним вторгненням РФ в Україну 24 лютого 2022 року — ред.) важко було уявити, що країни НАТО, Сполучені Штати Америки, європейські держави спочатку побічно, а потім безпосередньо втрутяться в цей конфлікт. Нині фактично НАТО є учасником цього конфлікту на боці України. Ви самі знаєте про величезні постачання озброєнь, амуніції, боєприпасів, фінансових коштів», — заявив Пєсков.

Він зазначив, що угруповання ЗСУ в Бахмуті постійно отримує підкріплення іноземною технікою та боєприпасами і саме тому армії РФ вже вісім місяців не вдається захопити невелике місто в Донецькій області.

За словами Пєскова, цілей так званої «спеціальної операції» (так РФ називає війну — ред.) частково досягнуто, але потрібно ще «вирішити деякі завдання».

«Тривають обстріли системами залпового вогню, бомбардування Донецька, інших населених пунктів. Тому, звичайно, супротивника треба відсунути на значну відстань, і тому операція ще триватиме», — сказав речник Кремля.

Нагадаємо, Пєсков заявив, що «Росія не веде справжню війну», намагаючись берегти інфраструктуру та життя людей.

Як повідомлялося, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що голова правлячого режиму Володимир Путін ніколи не вмів аналізувати ситуацію та завжди покладався на погрози. Тому нині настав час провести переоцінку.

Джерело