Експерти назвали базові сири, які найкраще підходять для приготування смачної домашньої піци

Який сир краще вибрати для піци?

Попри безліч різноманітних рецептів піци, обов'язковим компонентом залишається сир. Він істотно впливає на підсумкові смакові властивості страви. Залишається тільки розібратися, як краще використати сир, щоб отримати смачну піцу, інформує Ukr.Media.

Класичні варіанти

Моцарела

Шикарний сирний шар, що тягнеться, виходить саме за допомогою моцарели. Такий сир поєднується з будь-якою начинкою. Моцарела доступна напівтверда, у формі брусочків, копчена та кульки в розсолі. У класичну піцу додається стандартний напівтвердий сир. Копчений вигляд практично не використовується або в мінімальній кількості, виключно з певною начинкою.

Пармезан

В Італії практично кожна піца посипається твердим пармезаном. Сир виділяється приємним смаком і тривалим приємним смаком. Поступово плавиться, утворюючи ніжну скоринку. У деяких рецептах пармезаном щільно засипають краї піци. У такому разі отримуючи хрумку основу. Залежно від технології приготування може як тягнутися, так і утворити рівномірний красивий шар з шикарним ароматом.

Англійський чедер

Цей сир часто застосовують американці. Буває твердий та напівтвердий. Приваблює жовтуватим відтінком та тягучою текстурою. Підходить під будь-якої начинки. Часто поєднують чедер із моцарелою. В результаті, утворюється рум'яна скоринка, із незабутнім ніжним смаком.

Ементаль

Швейцарський сир ементаль підійде тим, хто готує піцу в домашніх умовах і прагне отримати основу. Має приємний смак. Може використовуватись одразу з кількома різними сортами сиру. Найкраще себе показує у поєднанні з пікантними начинками.

Бюджетні сорти, які добре підходять для піци

Адигейський

Після нагрівання за своїми властивостями сильно нагадує моцарелу. Саме тому є чудовою альтернативою під час приготування піци в домашніх умовах. Єдине, що у адигейського сиру кислуватий смак, що може багатьох не влаштувати.

Сулугуні

Ще один сир, який за своєю консистенцією нагадує моцарелу. За рахунок своєї пряності та щільності підходить для будь-якого варіанту піци. Особливо добре поєднується з оливками та м'ясом.

Гауда

Найбільш доступний варіант. Особливо добре гармонує з овочевими рецептами піци. Після розтоплення відмінно тягнеться, утворює апетитну скоринку.

Чи варто додавати сири з пліснявою до піци

Такі сири, як брі, рокфор, горгонзола виділяються найсильнішим ароматом та досить незвичайним смаком. Поєднуються далеко не з усіма видами начинок. Використовувати такі сири можна, але якщо впевнені, що страва не зіпсується. Варто зазначити, що у Франції є свої фірмові рецепти на основі таких сирів. Хоча в інших країнах перевага надається класичній моцарелі або пармезану.

Источник