Хмельницький суд зобов’язав водія, котрий збив на смерть чоловіка на переході, виплатити його дітям 373 000 гривень

Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, – порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

Трагедія сталася в Хмельницькому, на вулиці Камянецькій, неподалік зупинки громадського транспорту «Пам’яті Героїв» ще наприкінці вересня 2018 року. О пів на сьому ранку наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, попри попереджувальні знаки,  водій не зменшив швидкості та не зупинив легкове авто, щоб дати дорогу пішоходу. Від численних травм, переломів та крововтрат чоловік помер.

Обвинувачений – житель Слов’янського району Донецької області,  зареєстрований як внутрішньо переміщена особа та проживає у Чернівцях. Раніше не був судимий.

П’ятого травня поточного року він уклав угоду про визнання винуватості із прокурором Окружної прокуратури міста Хмельницького за участі захисника та з письмової згоди потерпілих, якими визнано дорослих дітей загиблого, інформує пресслужба суду.

Горе-водій беззастережно визнав свою винуватість та зобов’язався виплатити 373 000 гривень (по 186 500 гривень кожному окремо) в рахунок повного відшкодування моральної шкоди завданої потерпілим внаслідок загибелі їх батька впродовж одного року шляхом перерахуванням відповідних сум коштів на карткові рахунки потерпілих.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості та призначив обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі строком на п’ять років, водночас звільнив від відбування цього покарання, встановивши іспитовий строк 3 роки. Окрім відшкодування всієї суми моральної шкоди потерпілим, чоловік повинен сплатити 5853 гривні процесуальних витрат на проведення експертиз. Також суд скасував арешт, накладений ухвалою слідчого судді на автомобіль «Renault Logan»  та залишив його обвинуваченому за належністю.

 

Джерело