РФ у Криму планує використати іноземних дітей як щит — литовський депутат

РФ у Криму планує використати іноземних дітей як щит - литовський депутат

Фото: wikipedia.org Супутниковий знімок Криму

Дітей з різних країн запрошують на окупований півострів під приводом участі у музичних конкурсах чи відпочинку у дитячому таборі.

Росія планує використати як «живий щит» в окупованому Криму іноземних дітей. Про це заявив голова комітету національної безпеки і оборони Сейму Литви Лаурінас Кащюнас у Facebook.

За його словами, Росія «запрошує» групи дітей «на відпочинок або культурно-просвітницькі заходи» на окупований півострів найближчим часом.

«Під виглядом музичного конкурсу групам 12−13-річних школярів із Казахстану, Ізраїлю, Бельгії, Марокко, Таджикистану, Єгипту, Вірменії та інших країн пропонують найближчим часом вирушити в дитячий табір Артек. Також організовують різні інші заходи», — повідомив він.

На думку депутата, у такий спосіб окупанти хочуть створити враження, що український півострів нібито є частиною країни-агресора, однак їхня головна мета — привезти в окупований Крим «якомога більше дітей-заручників» перед контрнаступом захисників України.

Кащюнас додав, що уряди країн мають вжити заходів для захисту своїх юних громадян і не допустити їх використання росіянами «як заручників або з метою військової пропаганди».

Нагадаэмо, напередодні повідомлялося, що у Криму впала російська ракета Калібр.

Росії не вдасться вкрасти Крим — Зеленський

Джерело