Ситуація на підконтрольних Росії територіях станом на 18 травня — 18 травня 2023 :: Донеччина

Політика

Держдума Росії ухвалила у третьому читанні законопроєкт, що дозволяє примусове «переміщення» людей з територій, де діє «воєнний стан».

Суспільство

Два сапери центру з проведення рятувальних операцій особливого ризику «Лідер» МНС Росії загинули в четвер під час розмінування на підконтрольній РФ частині Донецької області. Точне місце загибелі саперів не повідомляється.

Активні бойові дії на території маріупольського металургійного комбінату «Азовсталь» та на його околицях відбувалися в рамках боїв за Маріуполь під час вторгнення Росії в Україну в період з 18 березня по 20 травня 2022 року. На території меткомбінату знайшли притулок як українські військові, так і мирні жителі, найчастіше співробітники заводу та їхні родичі. У цьому відео ми розповімо історії трьох маріупольців, які потрапили в облогу і провели в бункерах заводу від 56 до 67 днів, а також історію дружини, яка так і не дочекалася повернення звідти свого чоловіка.

Компанія Maxar опублікувала супутникові знімки Бахмута з різницею в рік, на фото можна порівняти, яким було місто у травні 2022 року і зараз. На знімках видно, що райони житлових будинків, шкіл, магазинів та іншої інфраструктури перетворилися на руїни, що тліють.

Бойові дії

Внаслідок обстрілу Горлівки двоє людей отримали поранення, одна загинула.

Південно-західна частина Бахмута Донецької області знаходиться під контролем українських військових, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Новини Донбасу у відеоформаті:

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію в розсилці від журналіста Олексія Мацукі.

Джерело