Місія МВФ розпочала роботу в Україні

Місія МВФ розпочала роботу в Україні

МВФ перерахував Україні перший транш 3 квітня

У центрі уваги місії буде оцінка прогресу влади України у виконанні політичних зобов’язань та умов у рамках програми.

Місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Україні. Його представники оцінять прогрес українськой влади у виконанні умов програми, повідомляє Укрінформ у вівторок, 23 травня.

«Місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочинає сьогодні з представниками влади України обговорення заходів у контексті першого перегляду програми розширеного фінансування (EFF)», – повідомив постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян.

У центрі уваги місії буде оцінка прогресу влади України у виконанні політичних зобов’язань та умов у рамках програми, головним чином у галузі податково-бюджетної політики, управління та грошово-кредитної політики.

Як відомо, 31 березня правління МВФ затвердило чотирирічну програму для України на суму $15,6 млрд. Вона є частиною великого пакету підтримки від країн G7 на суму 115 млрд доларів протягом дії програми. Це перший великий кредит, схвалений МВФ для країни, яка бере участь в активному воєнному конфлікті.

Також стало відомо про зобов’язання України перед МВФ у рамках нової кредитної програми.

Вже 3 квітня Україна отримала перший транш від МВФ у розміру 2,7 млрд доларів. Але для виділення кожного наступного траншу за умовами програми потрібен перегляд з боку місії фонду.

Джерело