РФ і Білорусь підписали документ про ядерну зброю

РФ і Білорусь підписали документ про ядерну зброю

Фото: Міноборони Білорусі Сергій Шойгу та Віктор Хренін підписали документ

Заходи, що здійснюються Москвою та Мінськом, «відповідають усім діючим міжнародно-правовим зобов’язанням», ствержує Сергій Шойгу.

Міністри оборони Росії та Білорусі Сергій Шойгу та Віктор Хренін у Мінську підписали документи, що визначають порядок утримання російської ядерної зброї у спеціальному сховищі на білоруській території. Про це повідомило Міноборони Білорусі у четвер, 25 травня.

«Під час зустрічі підписані документи, які визначають порядок утримання російської нестратегічної ядерної зброї у спеціальному сховищі на території Республіки Білорусь», – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Шойгу, заходи, що здійснюються Москвою та Мінськом, «відповідають усім діючим міжнародно-правовим зобов’язанням».

На зустрічі міністри обговорили військово-політичну обстановку та питання військово-технічного співробітництва між оборонними відомствами двох країн.

Нагадаємо, 25 березня президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва домовилася з Мінськом щодо розміщення тактичної ядерної зброї на території Білорусі.

Пізніше лідер правлячого режиму Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що при наростанні загроз у країні може бути введена стратегічна ядерна зброя, і для неї вже готова інфраструктура.

Джерело