Більшість створених Аксьоновим у Криму військових формувань набули напівофіційного статусу резервних частин регулярної армії РФ — 26 травня 2023 :: Донеччина

Призначений російськими загарбниками керувати Кримом Сергій Аксьонов, набираючи бойовиків у своє військове формування, прагне виглядати «патріотичніше» в РФ і, ймовірно, його також непокоїть здатність регулярної російської армії захистити півострів. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Розвідники констатували, що за останні 20 років РФ зіштовхнулася зі збільшенням кількості воєнізованих груп зі своїх регулярних збройних сил, але ця «парамілітаризація» різко прискорилася після вторгнення Росії в Україну і особливо важлива на Кримському півострові.

Зазначається, що Аксьонов відіграв важливу роль у створенні кількох місцевих підрозділів, які заявляють про свою приналежність до козацьких традицій. Більшість із цих формувань отримали напівофіційний статус резервних частин регулярної армії.

«Аксьонов, ймовірно, прагне підвищити свою патріотичну репутацію, вербуючи бійців, але він, напевно, також стурбований здатністю регулярної армії захистити півострів», — розповіли в Британській розвідці.

Крім того, повідомляється, що основна частина російського гарнізону, 22-й армійський корпус, в даний час дислокована за межами півострова і зазнала важких втрат.

Більшість створених Аксьоновим у Криму військових формувань набули напівофіційного статусу резервних частин регулярної армії РФ - 26 травня 2023 :: Донеччина

Дивіться щоденний випуск «Новин Донбасу» щодо ситуації на Сході України та по всій країні.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

Джерело