На Хмельниччині суд оштрафував на 85 тисяч гривень працівника військкомату, який за хабар обіцяв уникнути мобілізації

У серпні минулого року працівник одного з районних центрів комплектування пообіцяв доньці військовозобов’язаного допомогти її батьку уникнути мобілізації. За вплив на членів військово-лікарської комісії він попросив 1,7 тис. доларів.

Першу частину суми – 1 тис. доларів – він отримав 30 серпня. За тиждень після цього він поставив штамп у військовому квитку чоловіка про начебто зняття його з військового обліку. Цього ж дня ввечері він отримав другу частину хабаря в 700 доларів.

Щодо військового відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 369-2 ККУ (зловживання впливом) та ч.1 ст. 366 ККУ (службове підроблення).

Окрім цього, при обшуку в чоловіка виявили амфетамін. Тож щодо цього відкрили ще одне кримінальне провадження за ч.1 ст. 309 ККУ (зберігання наркотиків без мети збуту).

Під час слідства обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. На засіданні 18 травня суддя Олег Антонюк цю угоду затвердив. Тож чоловікові призначили сумарно 85 тис. грн штрафу та на рік заборонили працювати у центрах комплектування, йдеться у вироку Хмельницького міськрайонного суду.

Окрім цього, йому призначили рік іспитового терміну. Також він повинен заплатити 8 тис. грн за експертизи.

 

Джерело