Без сесій та виконкому: Міський голова відхилив петицію про передачу «Рівнетеплоенерго» у комунальну власність

Міський голова відхилив петицію щодо розірвання договору оренди з «Рівнетеплоенерго» і передачі підприємства у комунальну власність.

Звернення, зареєстроване на сайті Рівнеради, за 2 тижні зібрало необхідну кількість голосів.

Рівнянка Іванна Цив’юк обґрунтовує свою ініціативу тим, що тарифи на тепло значно вищі, ніж в інших містах, а відшкодування з бюджету за різницю в тарифах теж завищені.

Однак міський голова, відповідаючи на петицію, повідомив, що компанія повністю виконує договірні зобов’язання та вказав цілу низку законів нібито на підтвердження того, що підстав для розірвання договору – немає.

Зауважимо, що у 4 розділі Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій, затвердженого Рівнерадою, вказані окремі випадки, коли порушене питання мають винести на розгляд виконкому чи навіть сесії міської ради.

Витяг з положення про розгляд петицій

  • 4.4.5. Якщо вирішення питання, яке порушене в електронній петиції, відповідно до законодавства підлягає розгляду на пленарному засіданні міської ради, постійна комісія Рівненської міської ради попередньо розглядає порушене питання, організовує підготовку проекту рішення та не пізніше 9 робочих днів з моменту оприлюднення інформації про початок розгляду електронної петиції направляє відповідний висновок або рекомендацію разом із проектом рішення міському голові.
  • 4.4.6. У разі, якщо вирішення порушеного в електронній петиції питання відповідно до законодавства підлягає розгляду на засіданні виконавчого комітету Рівненської міської ради, постійна комісія Рівненської міської ради попередньо розглядає порушене в електронній петиції питання, організовує підготовку відповідного проекту рішення виконавчого комітету Рівненської міської ради та не пізніше 9 робочих днів з моменту оприлюднення інформації про початок розгляду електронної петиції направляє цей проект разом із висновками або рекомендаціями міському голові.

Джерело