Як потрібно варити куряче філе для салату, щоб воно вийшло соковитим та ніжним

Секрети сучасних господинь.

Варене куряче філе — поширений компонент у багатьох салатах. Та й на бутерброді воно теж має дуже гідний вигляд. Ось тільки часто готове філе не вирізняється соковитістю і ніжністю. Навпаки, воно стає жорстким і набуває деякої гумовості. Варто покласти таку курку в салат, як для заправки знадобиться дуже велика кількість майонезу, інформує Ukr.Media.

Зараз ми розповімо, як правильно зварити куряче філе, щоб воно вийшло соковитим і м'яким.

Як правильно варити філе для салатів

Для варіння підійде тільки охолоджене куряче м'ясо. Якщо ж воно було заморожене, то готовий продукт виявиться сухим. Отже, охолоджене філе залишаємо на столі на 30 хвилин. Воно має зігрітися до кімнатної температури. Кип'ятимо в каструлі воду. Щойно рідина закипить, занурюємо в неї філе.

Додаємо в каструлю сіль, духмяний перець і головку ріпчастої цибулі. Варимо м'ясо 25-30 хвилин. Після цього вимикаємо вогонь, закриваємо каструлю кришкою і даємо курці настоятися в бульйоні не менше 20 хвилин. В ідеалі залишити філе в рідині до повного охолодження. Бульйон просочить м'ясні волокна, і курка вийде неймовірно соковитою і м'якою.

Далі остигле філе можна використовувати за призначенням. Але робити це потрібно того ж дня. У разі тривалого зберігання поза бульйоном курка знову стане сухою і жорсткою.

Источник