Перед його посмішкою ніхто не міг встояти: на війні загинув молодий талановитий ресторатор

Завтра Рівне попрощається з воїном, який загинув боронячи нашу свободу та незалежність — Олексієм Кравцовим

Олексій Кравцов народився у Рівному, закінчив 27 школу, а за тим і Міжнародний економіко-гуманітарний університет ім. Степана Дем’янчука. Чоловік був кваліфікованим сушистом. Цікавився ресторанним бізнесом і навіть допомагав відкривати заклади у різних областях України. Олексієві вдалося знайти інвестора й розпочати власну справу в Закарпатській області. 

— Тато Олексія, зараз покійний, був військовим офіцером. Дитинство минуло в Бобруйську у Білорусі, де тоді служив чоловік.

 

Але коли до влади там прийшов Лукашенко, і стало зрозуміло, в якому напрямку будуть розвиватися події, ми все покинули і повернулися в Україну.

 

І хоч тут ми нічого не мали, ми хотіли, щоб сини — Олексій та старший Григорій — росли українцями, хлопці хотіли бути українцями. Тому вибір був очевидним, — розповідає мама Героя Оксана.

І хоч з дитинства Олексій не мріяв про військову службу, розумів, що прийде час і доведеться одягнути однострій.

— Він розумів, що піде захищати, навіть намагався мене до цього підготувати. Хоча завжди дуже бережно ставився до рідних.

 

Коли йому прийшла повістка, відразу мені не сказав. Домовився зі старшим братом, аби він був дома і лише тоді розказав мені.

 

Не хотів, щоб я залишалась сама. Та й потім завжди мене заспокоював: «Мамуль, все буде добре», — каже Оксана.

Добрий, світлий та щирий Олексій мав особливий дар — він умів знайти спільну мову, помирити людей, залагодити конфлікт. А перед його посмішкою ніхто не міг встояти…

На жаль, 25 травня 2023 року 33-річний солдат Олексій Кравцов загинув під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Діброва Луганської області.

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 30 травня, о 10.00 на майдані Незалежності. Поховають його на кладовищі «Нове».

Джерело: Рівненська міська рада

Джерело