Три громади Миколаївської області увійшли до Мережі з обміну досвідом у сфері безпеки

 

Впродовж чотирьох місяців 24 громади з 13 областей України разом з експертами U-LEAD напрацюють рішення з організації безпечного простору на своїх територіях. Цей досвід стане дорожньою картою впровадження безпекових заходів і для інших громад.

 

Днями стартувала робота Мережі з обміну досвідом у сфері безпеки. За словами організаторів, за участь в програмі боролися команди 110 громад. З 24 громад, які перемогли у конкурсному відборі, три представляють Миколаївську область. Це Мостівська, Доманівська та Кам’яномостівська територіальні громади.

 

В U-LEAD зазначили, мережа з обміну досвідом вплине на якість життя понад 454560 мешканців, які проживають у 24-х громадах, відібраних для розробки безпекової програми. Таке регіональне охоплення дозволить поширити досвід громад-учасниць і надалі передавати його іншим громадам, покращуючи безпекову ситуацію в Україні.

 

Робота мережі з обміну досвідом розпочалася з дводенного семінару на тему «Теоретичні та практичні аспекти аналізу безпекової ситуації в громаді». Впродовж якого спікери ознайомили учасників із завданнями органів місцевого самоврядування у сфері громадської безпеки та цивільного захисту. Також були розглянуті алгоритми аналізу даних для підготовки Програми забезпечення безпекового простору громади. Учасникам пояснили, як відбувається збір, ідентифікація та верифікація даних під час аналізу безпекової ситуації в громадах, які інструменти аналізу та моніторингу використовуються.

 

Наступний семінар відбудеться у липні. А між навчаннями команди громад працюватимуть над збором даним про свою громаду, а також візьмуть участь у групових та індивідуальних консультаціях.