На Хмельниччині ліквідовують наслідки рашистського удару по об’єктах області

Вночі 29 травня, під час повітряної тривоги, російські військові вдарили по об’єктах Хмельниччини. Один з них — військовий.

Загиблих і поранених внаслідок нічного влучання в військовий об’єкт на Хмельниччині немає, інформує Суспільне.

У ближніх до місця влучання селах пошкоджень немає, розповіла староста одного з сіл. За її словами, вибухові хвилі пішли на місто. У місті на одній вулиці, майже на околиці, жителі вже вранці позбирали розбите скло.

Місцевий мешканець Степан Корчевний показав уламки ракети, які, каже, десятками летіли з шаленою швидкістю та свистом в його будинок. Найбільший, за його словами, втрапив на обійстя сусідів і добре, що нікого не зачепив.

“Я не спав з третьої ночі. Своїм внукам, невістці й свасі я сказав спустились у підвал, а сам був біля будинку”, — розповів Степан.

За його словами, вибухових хвиль, внаслідок яких повилітали шибки й двері, було декілька. Одна, з його слів, була найсильніша.

“Десь о четвертій початок п’ятої години була найсильніша вибухова хвиля. Така, що собака забіг в гараж. А в будинку повиривало двері, навіть ті, які були зачиненні на замок. Шифер зірвало і повибивало нагорі сім вікон”, — сказав чоловік.

З його слів, вранці комісія з міської ради обійшла подвір’я на їхній вулиці.

“Вони все записали, а потім дзвонили й казали, що скло привезуть і зроблять”, — каже Степан.

Його сусід Михайло каже, по допомогу не звертається й ремонтуватиме все самостійно.

“В мене вибило п’ять вікон і двері в літній кухні. Я вирішив що сам все відремонтую, а комунальники нехай краще допоможуть старшим людям”, — сказав Михайло.

Михайло говорить, що вибухало прямо над їхнім будинком і його троє дітей дуже налякалися. За його словами, як тільки почулися звуки вибухів, усі швидко побігли в підвал. Там і сиділи, доки не закінчилася тривога.

Міська вулиця, на якій побували журналісти, розташована за кілька кілометрів від місця нічної атаки росіян.

Джерело