Весь час спекотно: 4 фактори, які впливають на температуру вашого тіла

Не ігноруйте тривожні симптоми та зверніться до лікаря.

Незважаючи на те, що влітку в принципі реально отримати тепловий удар, багато хто відчуває жар без видимих на те причин. Не чекайте, поки стан покращиться сам собою — якщо ви постійно ловите себе на тому, що вам жарко, обов'язково зверніться до фахівця, можливо, ваш організм намагається привернути вашу увагу до серйозної проблеми, інформує Ukr.Media.

Зневоднення

Нерідко постійний жар може бути наслідком того, що ви не дотримуєтеся питного режиму. У літню пору це особливо актуально. Якщо у вас немає протипоказань, варто виявити свою норму води на день — як мінімум літр. До того ж важливо пити саме просту воду без добавок і газу, а напої на кшталт чаю й тим паче кави не враховуються, ба більше, вони сприяють погіршенню вашого стану, тому намагайтеся не зловживати ними, якщо у вас є проблеми з терморегуляцією на ґрунті зневоднення.

Проблеми зі щитоподібною залозою

Ця проблема вже серйозніша і часто потребує втручання лікаря. Коли щитоподібна залоза починає працювати надто активно, прискорюється метаболізм і організм у цій ситуації перегрівається. Згадайте, як нагрівається ваш телефон під час заряджання — тут приблизно така сама ситуація. До інших симптомів порушення роботи залози можна віднести постійну втому та прискорене серцебиття.

Реакція на прийом деяких препаратів

Бувають такі побічні реакції після прийому деяких видів ліків, про які ви могли й не підозрювати. Підвищене потовиділення і відчуття перегріву нерідко є реакцією організму на неправильно підібрану дозу. До препаратів, на які можлива така реакція, можна зарахувати антидепресанти, засоби для регуляції тиску, а також деякі препарати, які прописані людям із діабетом. Не мовчіть і повідомте лікаря про свій стан, він має відрегулювати дозування.

Фіброміалгія

Захворювання, яке може не тільки давати відчуття постійного жару, але навіть спричиняти біль у деяких ділянках тіла. Багато хто відзначає постійну втому. Крім цього люди з подібним захворюванням нерідко борються з головним болем і безсонням. Чи немає у вас таких симптомів? Тут також не обійтися без втручання фахівця, який поставить точний діагноз і призначить терапію.

Источник