«Як у 90-х роках»: у Росії почали продавати яйця за паспортом

"Як у 90-х роках": у Росії почали продавати яйця за паспортом

Фото: pixabay.com

Жителі російського Чукотського автономного округу скаржаться на дефіцит курячих яєць.

В Росії на Чукотці місцеві жителі скаржаться на дефіцит курячих яєць. У Білибінському районі округу на руки дають не більше 10 штук, та купити їх можна лише за паспортом. Про це повідомив глава регіону Владислав Кузнєцов у Telegram 1 червня.

«Високі ціни на продукти, яких ще не вистачає на всіх. Розповіли, що яйця продають людям лише за паспортом — підхід, як у 90-х роках!» — написав він.
Російські ЗМІ пишуть, що в Білибіно живе близько 5500 осіб — це 10% від населення Чукотки. Яйця сюди привозять з Анадиря, який знаходиться за 600 км. При цьому Кузнєцов доручив «швидко створити в Білібіно запас яєць, достатній для закриття потреби». Він зазначив, що зараз у Білібіно будується птахофабрика.   Жителі Білібіно регулярно повідомляють про проблеми з постачанням яєць. В лютому за цим продуктом стояли великі черги. У квітні перед Великоднем десяток яєць із Магадана коштував 600 рублів (7 доларів). Наприкінці травня жителі розповіли, що продаж яєць в одному з магазинів розпочався о 17:00, а за 20 хвилин вони вже закінчилися. 
Нагадаємо, голова Національного банку України Андрій Пишний прогнозує, що у другій половині цього року на РФ чекає економічний крах.

Джерело