На Чернігівщині судитимуть чоловіка, який організував злочинне угруповання | Події

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організатора злочинної групи за фактами готування, замаху та таємного викрадення чужого майна.

За даними слідства, на початку серпня 2022 року мешканець Ніжинського району, з метою таємного викрадення чужого майна на території Чернігівської області з проникненням до господарств, квартир та інших сховищ, створив та очолив стійку організовану злочинну групу.

Організатор злочинної схеми здійснював загальне керівництво організованою групою, підшукував об’єкти для подальшого скоєння крадіжок, розподіляв ролі між її учасниками.

З метою вчинення злочинів та недопущення викриття, правопорушники використовували електронний пристрій з камерою малого розміру (ендоскоп), пригнічувачі радіочастот, GPS-трекери із магнітами для приєднання до транспортних засобів, радіостанції, відмички замків та автомобілі різних марок.

За час злочинної діяльності організована група здійснила 10 кримінальних правопорушень проти власності. Загальна сума збитків становить понад 1 млн грн.

За матеріалами Чернігівської обласної прокуратури

Источник