Суд узяв під варту охоронця поліклініки, де загинули люди біля закритого укриття — Події

Суд узяв під варту охоронця поліклініки, де загинули люди біля закритого укриття - Події

Фото: скріншот з відео t.me/suspilnenews

Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжний захід чотирьом підозрюваним у справі про загибель трьох киян біля закритого бомбосховища в поліклініці. Про це повідомляє «Суспільне».

Згідно з рішенням суду, охоронця поліклініки суд відправив під варту на два місяці без права внесення застави. Його підозрюють у залишенні людей у небезпеці, яка спричинила смерть. Під час засідання підозрюваний визнав свою провину. чоловік стверджував, що після оголошення повітряної тривоги вирушив відчиняти двері до бомбосховища, щоб пустити в нього людей, але нібито не встиг.

Директору цієї ж поліклініки, якого підозрюють у службовій недбалості, суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Такий самий запобіжний захід обрали і заступнику директора поліклініки з технічної частини. Йому інкримінують злочин за такою самою статтею.

Пізніше суд обрав запобіжний захід першому заступнику Деснянської РДА. Чиновницю таке взяли під цілодобовий домашній арешт за підозрою у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Йдеться про трагедію, яка сталася вночі, 1 червня — Київ зазнав ракетних ударів з боку російських військ. Внаслідок цієї атаки ЗСУ зуміли збити 10 «Іскандерів», але уламки ракет впали в Деснянському районі біля районної поліклініки. Проте будівля бомбосховища була закрита, що завадило багатьом городянам сховатися там. Троє людей загинули, включаючи 9-річну дівчинку, та десятки людей отримали поранення.

Поліція затримала директора клініки, його заступника та охоронця, а також заступника голови Деснянської РДА. Всім їм повідомили про підозру.

Джерело