Знаменитий футболіст Ібрагімович оголосив про завершення кар’єри

Легендарний форвард італійського клубу "Мілан", найкращий бомбардир Швеції Златан Ібрагімович оголосив про завершення футбольної кар'єри.

Про це стало відомо після матчу, де Мілан на своєму полі обіграв Верону з рахунком 3:1 у рамках 38 туру італійської Серії А, передає Укрінформ із посиланням на ua-football.com та BBC.

Вже після поєдинку глядачі "Сан-Сіро", керівництво клубу і партнери по команді влаштували Златану прощальний коридор.

Клуб розстелив для 41-річного шведа червону доріжку до центру поля, де йому подарували його ігрову футболку у рамці з автографом усіх гравців "россонері".

L'emozionante addio al #Milan di #Zlatan #Ibrahimovic pic.twitter.com/LrnQDjizad

— Antonio Vitiello (@AntoVitiello) June 4, 2023

Натомість 41-річний Ібрагімович виголосив прощальну промову й не зміг стримати сліз.

Tears in everyone's eyes.

Zlatan is immense,

pic.twitter.com/ZiCwzdWTZB

— Lega Serie A (@SerieA_EN) June 4, 2023

"Я не можу дихати, але це нормально. Так багато всього пам'ятного сталося на цьому стадіоні. Спочатку ви дали мені любов, потім — щастя. Я хочу подякувати своїй родині за їхнє терпіння. Я хочу подякувати своїй другій родині — футболістам. Я дякую тренеру, персоналу, помічникам тренера. Насамкінець, від щирого серця, я хочу подякувати вам, фанатам. Я прощаюся з футболом, але не з вами", — зазначив він.

Zlatan Ibrahimović:

"The time has arrived to say goodbye".

We will miss you, forever and 

Good luck in retirement pic.twitter.com/vF0w3kCKU9

— Lega Serie A (@SerieA_EN) June 4, 2023

Футболіст покидає італійський клуб, оскільки його контракт закінчується цього місяця.

Нагадаємо: Ібрагімович — шведський футболіст боснійського походження, нападник італійського "Мілана" та національної збірної Швеції. Ібрагімович розпочав свою професійну кар'єру в рідному клубі "Мальме" у 1999 році, а у 2001 році перейшов до "Аякса", де протягом трьох років виграв три чемпіонські титули.

Згодом кар'єра футболіста стрімко набирала обертів.

Він виступав за "Мальме", "Аякс", "Ювентус", "Інтер", "Барселону", "Мілан", "ПСЖ", "МЮ" і "Лос-Анджелес Гелаксі", де забив 511 голів. Натомість Швецію Златан захищав із 2001 року, де відіграв 122 матчі за збірну та забив 62 голи.

Источник