Топ-7 продуктів, якими харчуються довгожителі

Деякі продукти здатні продовжувати людям тривалість життя.

Хочете жити довго? Тоді подбайте про своє харчування: від нашого раціону безпосередньо залежить ризик розвитку захворювань, які призводять до ранньої смерті — діабету, раку, інсульту, хвороб серця. Намагайтеся частіше їсти продукти з нашої добірки, а ще займайтеся спортом (хоча б пів години на день) і намагайтеся контролювати стрес. І ваші шанси зустріти сотий день народження істотно підвищаться, інформує Ukr.Media.

Продукти, які багаті на білок

Яйця, м'ясо, горіхи, молочні продукти — усе це має бути на вашому столі щодня, якщо ви маєте намір жити довго. Білок необхідний нашому організму для самовідновлення — нехай ви будете отримувати його у достатній кількості!

Цибуля

У цибулі багато вітаміну С, який допомагає зміцнити імунітет, а також інших корисних речовин, які допомагають стабілізувати рівень цукру у крові і навіть знизити ризик розвитку раку.

Кава

Дві-три чашки кави на день допомагають знизити ризик розвитку інсульту, депресії, хвороби Паркінсона і багатьох інших захворювань, що впливають на тривалість життя. Найголовніше — не перевищувати рекомендовану дозу, намагатися пити напій до 16 години і не додавати до кави цукор, вершки і особливо солодкі сиропи.

Яблука

Пектин, на який багаті ці фрукти, здатен знижувати рівень "поганого" холестерину ЛПНЩ, що уражає стінки судин і підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. А ще пектин прискорює спалювання жиру і допомагає тримати вагу під контролем, що також є дуже важливим для нашого здоров'я.

Сочевиця

З усіх бобових сочевиця містить найбільше білка, клітковини, а також у ній найменше жирів. А її низький глікемічний індекс допомагає підтримувати здоровий рівень глюкози у крові, що також є дуже важливим для підтримання здоров'я і продовження життя.

Мигдаль

Ці горіхи покращують вагу і кров'яний тиск, рівень ліпідів і глюкози, а також пам'ять. А у якості перекусу мигдаль допомагає нам зберігати відчуття ситості і підтримувати гарну фігуру та здорову вагу.

Фініки

У сухофруктів досі зберігається незаслужено погана репутація через високу калорійність і вміст цукру. Тим часом, фініки багаті на кальцій і магній, які є життєво важливими для здоров'я кісток, а також вони містять антиоксидант лютеїн-зеаксантин, який покращує здоров'я очей у людей з ризиком дегенерації жовтої плями і катаракти.

Источник