Ви будете здивовані: яку частину курки найкорисніше вживати в їжу

Велика користь навіть у маленькому шматочку.

Людям, які стежать за своєю фігурою та здоров'ям, рекомендується викидати курячу шкіру, інформує Ukr.Media.

Найкраще м'ясо

М'ясо курки вважається одним із найкорисніших, а ще — найдоступніших за ціною. Саме тому більшість українців їдять його найчастіше. Добре, що приготувати можна все, що завгодно: від пиріжків та пирогів до котлет по-київськи.

Але приваблює в цьому продукті не лише його доступність, а ще й велика користь для здоров'я, що міститься в ніжних волокнах м'яса.

За словами лікарів-дієтологів, куряче м'ясо містить безліч цінних мікроелементів. Наприклад, вітаміни А, С, Е, В1, В2, В3, В5, В6, В9. Більше того, у продукті практично немає вуглеводів та дуже мало жирів. Все це робить курку невід'ємним компонентом здорового та дієтичного харчування.

Найкорисніша частина курячої тушки

Однак не всі частини курячої тушки однаково корисні для здоров'я.

За словами експертів з харчування, найбільше користі у білому м'ясі — грудці.

У ній майже немає жиру, цукру чи крохмалю та вуглеводів. Тому глікемічний індекс цього продукту дорівнює нулю, зазначили фахівці.

Вони також акцентують увагу на тому, що найкращим способом приготування курячого м'яса є варіння або запікання в духовці з мінімальною кількістю приправ, жиру та інших добавок.

Втім, дієтологи кажуть, що і з улюблених багатьма крилець, стегенець та ніжок можна зробити смачний і корисний продукт. Якщо не засмажувати їх у шкірі у великій кількості олії та приправ. Ідеальним способом приготування для цих видів курячого м'яса буде відварювання на пару або запікання з овочами у духовці.

Источник