Російським ПВК наказали підписати контракт з Міноборони РФ

Російським ПВК наказали підписати контракт з Міноборони РФ

Фото: Скриншот Засновник ПВК Вагнер Євген Пригожин на фоні найманців

Для набуття «правого статусу» всі «вагнерівці» повинні підписати контракт з російським оборонним відомством.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу наказав усім приватним воєнним компаніям, які воюють проти України, до 1 липня підписати контракти з армією. Про це йдеться на сайті Міноборони РФ.   Ця вимога стосується всіх приватних військових компаній, включно з ПВК Вагнер.   Зазначається, що таке рішення надасть «добровольчим загонам» необхідний правовий статус і забезпечить однаковий підхід до організації їхнього утримання та виконання завдань на передовій. А також «сприятиме підвищенню бойових можливостей та ефективності Збройних сил РФ».   Наказ надає можливість всім так званим добровольцям укладати контракт або з добровольчими загонами, або з Міністерством оборони РФ, тим самим стаючи контрактниками ЗС Росії.   Засновник ПВК Вагнер Євген Пригожин заявив, що його структура не підписуватиме жодних контрактів із Міноборони РФ.
  На питання, кому підпорядковується ПВК Вагнер та особисто Пригожин, він відповів, що верховному головнокомандувачу Росії Володимиру Путіну.
Нагадаємо, раніше найманці ПВК Вагнер вступили у бій з армією РФ, бо та мінувала шляхи відходу з Бахмута. «Вагнерівці» також затримали підполковника Міноборони РФ, який керував мінуванням.   Перший бій «вагнерівців» з армією РФ: що буде далі

Джерело