Викрито ще двох учасниць російської агентурної мережі, які працювали на ворога на сході України | Події

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді двом громадянкам України – жителькам Бахмута та Рубіжного.

За даними слідства, влітку 2022 року жінки увійшли до агентурно-інформаторської мережі, яка діяла на території Донеччини та Луганщини з метою збору розвідданих для підривної діяльності проти України.

Встановлено, що усього у її складі працювали на ворога 8 громадян.

Підозрювані після 2014 року не змінювали місце проживання, мали чимало особистих зв’язків з місцевими жителями, тому деяких залучили до роботи на користь держави-агресора. Їм ставили завдання збирати та повідомляти інформацію про переміщення та дислокацію підрозділів Сил оборони України на східному фронті.

Отримані дані агентки передавали кримському куратору, той – представникам спецслужб і зс рф для коригування та здійснення обстрілів українських позицій на Донеччині – біля Бахмута та Соледара, а також на Луганщині.

Агентурною мережею з тимчасово окупованого Криму керував колишній співробітник МВС України, який у 2014 році вступив до лав одного з незаконних збройних формувань.

Наразі усім учасникам агентурної мережі та їхньому куратору повідомлено про підозру у державній зраді, стосовно одного агента скеровано обвинувальний акт до суду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Вінницькій області.

За матеріалами Вінницької обласної прокуратури

Источник