Працюємо, аби Нововолинськ став новим міжнародним транспортним та логістичним хабом, — Ігор Гузь | Новини Нововолинська

Працюємо, аби Нововолинськ став новим міжнародним транспортним та логістичним хабом, - Ігор Гузь | Новини Нововолинська

Народний депутат Ігор Гузь разом з мером Нововолинська Борисом Карпусом зустрілися з віцепрем’єр-міністром з відновлення України Олександром Кубраковим та керівником «Укрзалізниці» Євгеном Лященком. Обговорили два важливих проєкти нового автомобільного та залізничного сполучення Нововолинська з Польщею.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Ігоря Гузя.

“Обговорили з віцепрем’єром з відновлення України та очільником “Укрзалізниці” облаштування нового пункту пропуску, а також прокладання вузькоколійки зі створенням вантажної та пасажирської станції “Нововолинськ”, – зазначив нардеп.

Також обговорили два важливих проєкти нового автомобільного та залізничного сполучення Нововолинська з Польщею, зокрема:

Питання створення нового автомобільного пункту пропуску на україно-польському кордоні «Млинище-Сліпче», розташованого на найкоротшому маршруті між Нововолинськом та Грубешовом. Новий пункт пропуску дозволить скоротити відстань поїздки між цими містами у 2,5 рази з 52 км до 20 км;Питання будівництва нової ділянки вузькоколійної залізниці від залізничного мосту через р. Західний Буг на перегоні Грубешів – пункту контролю «Лудин» до міста Нововолинськ з облаштуванням вантажної та пасажирської станції “Нововолинськ”.

Нове автомобільне та залізничне міжнародне сполучення дозволить створити у Нововолинській громаді потужний логістичний хаб з перевалкою та обробкою вантажів, що, в свою чергу, створить додаткові робочі місця, частково розв’яже проблеми економічної модернізації міста, дасть поштовх для розвитку цілого регіону.

“Домовились спільно випрацювати найбільш оптимальні варіанти реалізації зазначених проектів з точки зору економічної, соціальної та фінансової доцільності. Також є чітке розуміння, що реалізація цих ідей має відбуватися за активної участі міжнародних партнерів”, – йдеться у дописі.

Працюємо, аби Нововолинськ став новим міжнародним транспортним та логістичним хабом, - Ігор Гузь | Новини Нововолинська

Джерело