Як зробити прозорий лід самостійно в домашніх умовах: невеличка хитрість

Як отримані красиві кубики льоду для напоїв.

Питання «Як зробити лід в домашніх умовах?» у багатьох викликає усмішку. Адже що може бути простіше, ніж набрати воду у формочки і засунути в морозилку? Тільки що робити, якщо у вас немає під рукою форми для кубиків льоду або вона тріснула? Та й лід у ресторанах та на фото чомусь прозорий, а вдома виходить білий та каламутний, інформує Ukr.Media.

Як зробити прозорий лід

Чому звичайний лід має неоднорідну структуру та білі кристали у центрі? Відповідь проста: через склад води, з якої ми його готуємо. Всім відомо, що вода буває жорсткою та м'якою, розчинити в ній можна різні речовини. Саме солі, гази та інші домішки у процесі заморожування води утворюють великі білі кристали у шматочках льоду та змінюють його колір.

Тільки негазована очищена вода з мінімальною жорсткістю при заморожуванні може утворити прозорі крижинки. Якщо приготувати лід правильно, він не матиме ні смаку, ні запаху, а танутиме повільніше приблизно на 40-50%.

Як його приготувати:

  • Візьміть очищену воду для дитячого харчування з розрахунку, що на кожного гостя потрібно 500-600 г готового льоду.
  • Налийте воду в емальовану або нержавіючу каструлю, доведіть до кипіння, кип'ятіть 2 хвилини, вимкніть газ, накрийте кришкою і дайте охолонути.
  • Знову повторіть кип'ятіння, охолодіть під кришкою до кімнатної температури. Таким чином ви позбавитеся газів розчинених у воді.
  • Розлийте підготовлену воду у форми і накрийте їх харчовою плівкою і відправте до морозильної камери до повного застигання.
  • Декілька важливих деталей:

    Морозильна камера повинна бути чистою, щоб уникнути попадання в кригу бактерій та вбирання неприємних запахів. Не зберігайте лід у контейнері для риби та м'яса.

    Щоб уникнути утворення бульбашок, наливайте воду в три етапи — спочатку на дно, потім до середини, і лише потім до краю форми, даючи кожному шару повністю застигнути. Також для цієї мети можна застосувати метод повільного заморожування (температура -1 за Цельсієм протягом доби).

    Заморожувати можна і гарячу воду (не накриваючи плівкою), враховуючи якість матеріалу форми та потужність морозильної камери.

    Зберігати кригу можна необмежено довго.

    Источник