Благодійний фонд на Хмельниччині планує оздоровити цього літа майже тисячу дітей військових із різних громад області

Відпочинок на свіжому повітрі, різноманітні ігри та розваги, спілкування з однолітками та незабутні вечори під звуки українських пісень і фільмів – це все дарує дітям військових «ПОДІЛЛЯ МРІЙ».

Другий рік поспіль на Хмельниччині працює оздоровчо-патріотичний табір «Eko Life Збруч» у рамках проєкту «ПОДІЛЛЯ МРІЙ», започаткованого благодійним фондом сім’ї Лабазюк “МИ ПОРУЧ”. Активний відпочинок на природі, цікаві знайомства, яскраві враження – це справжній подарунок для дітей військових із різних громад Хмельниччини.

Мальовничий і дуже затишний табір відпочинку в селі Зайчики на Волочищині. Донедавна ця територія була занедбаною, але минулого року там облаштували сучасне відпочинкове містечко – з великою водоймою, комфортними для проживання будиночками, майданчиками для ігор у футбол та волейбол; для корисного відпочинку дітей закупили також байдарки, човни, катамарани. А цьогоріч на території табору з’явився й  басейн, що, без сумніву, стане одним із улюблених місць для дозвілля. Готуючись зустріти відпочивальників, дорослі подбали про постійне електроживлення табору та купол для проведення заходів на випадок дощової погоди.

7 червня цього року розпочалася перша зміна, на оздоровлення до табору прибули 75 дітей захисників і захисниць із Волочиської територіальної громади. На відкриття завітала голова обласної ради Віолета Лабазюк. Вона ознайомилася з умовами відпочинку та побажала дітям чудових літніх канікул. Щире спілкування, непідробна доброзичливість наповнили цей день особливою атмосферою.

“Дитячі усмішки дають надзвичайно потужний заряд енергії й позитиву. Саме заради них ми працюємо та реалізовуємо такі важливі соціальні проєкти. Поки батьки захищають Україну від ворога – ми дбаємо про їхніх дітей. Гарного вам відпочинку на базі «Eco-life «Збруч», міцної дружби та незабутніх яскравих вражень!”, – сказала Віолета Олександрівна, звертаючись до дітей захисників.

Із першого ж дня вони творчо працювали над назвами, гаслами, емблемами своїх загонів, розповідали про свої інтереси, гуртуючись з однодумцями. Та одне з головних завдань табору – національно-патріотичне виховання підростаючого покоління. Разом із дітьми вихователі проводять різні майстер-класи, виготовляють патріотичні сувеніри, малюють картини, ходять у лісові прогулянки. Особливу цікавість виявляють діти під час зустрічей із військовими, вони із захопленням слухають розповіді курсантів Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.  Під час зустрічі діти діляться своїми хвилюваннями за батьків, які зараз на передових позиціях фронту. Та попри всі труднощі такі зустрічі додають усім віри, що невдовзі у кожній українській домівці запанує мир, який виборють їхні батьки та всі мужні захисники.

Цьогоріч команда благодійного фонду сім’ї Лабазюк «МИ ПОРУЧ» підготувала для дітей нову цікаву програму відпочинку і ще більш комфортні умови для перебування. У благодійному фонді запевняють, що його представники роблять все можливе, аби діти відпочивали, спілкувалися та набиралися сили.

Відволіктися від тривожних подій сьогодення, які проживає наша держава та провести літні канікули з користю, збагатитися новими враженнями та незабутніми спогадами – це справжній дарунок від «ПОДІЛЛЯ МРІЙ». Цього літа благодійний фонд сім’ї Лабазюк «МИ ПОРУЧ» планує оздоровити майже 1000 дітей віком від 10 до 15 років із громад Хмельницького району.

Джерело