У Вашингтоні розкрили вміст нового пакета військової допомоги Україні

Новий пакет військової допомоги Україні, який оголосили в вівторок у Вашингтоні, містить додаткові ракети для переданих раніше систем ППО, боєприпаси для HIMARS, в також БМП, БТР, артилерійські снаряди й інше озброєння.

Про це оголосили в вівторок у Білому домі й Пентагоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Пакет охоплює ключові можливості»,- заявила під час пресбрифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

У цьому зв’язку вона висловила вдячність «двопартійній підтримці Конгресу, яка зробила це (виділення додаткових озброєнь Україні – ред.) можливим».

Тим часом, у Пентагоні деталізували вміст нового траншу військової допомоги, до якого увійшли: додаткові ракети для ППО NASAMS, переносні ЗРК Stinger, ракети для систем HIMARS, протитанкові комплекси Javelin та АТ-4, артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм. Крім того, США доправлять в Україну 15 бойових машин піхоти Bradley, 10 бронетранспортерів Stryker, протитанкові ракети TOW, понад 22 мільйони набоїв та гранат, підривні саперні боєприпаси, засоби захищеного зв'язку, запчастини та інше польове обладнання.

«Сполучені Штати продовжать працювати зі своїми союзниками й партнерами, щоби забезпечити Україну можливостями для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою, а також довгострокових потреб у сфері безпеки»,- зауважили в оборонному відомстві США.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня уряд США оголосив про виділення оборонної підтримки Україні на загальну суму $2,1 мільярда в межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

Источник