«Наша основна мета, заради якої створено та функціонує штаб — це мінімізація наслідків тієї надзвичайної ситуації, в зоні якої опинився наш регіон», — Георгій Решетілов

 

У вівторок, 13 червня, відбулось засідання регіонального штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру регіонального рівня, пов'язаної із підривом російською федерацією греблі Каховської ГЕС та затопленням окремих територій Миколаївської області.

 

Головував на засіданні перший заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації — керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Георгій Решетілов. Також присутні були заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Валентин Гайдаржи та начальник Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Микола Панасенко.

 

Під час наради розглянуто низку питань, серед яких гідрологічна ситуація в області на сьогодні, стан санітарно-епідеміологічних показників у зоні надзвичайної ситуації, визначення проблемних питань та потреб громадян, які постраждали через затоплення територій в межах Миколаївщини, відновлення повноцінних умов життєдіяльності місцевого населення.

 

Окрім цього, члени штабу обговорили необхідність введення обмеження або повної заборони на продаж та вилов риби, рибних та морських харчових продуктів.

 

«Наша основна мета, заради якої створено та функціонує штаб — це мінімізація наслідків тієї надзвичайної ситуації, в зоні якої опинився наш регіон. Маємо зробити усе можливе аби якомога швидше відновити нормальні умови для повноцінного життя наших співгромадян, які постраждали від затоплення після підриву окупантами греблі Каховської ГЕС. Тож, працюємо над поставленими завданнями та оперативно розв'язуємо усі нагальні проблеми аби люди відчували нашу підтримку», — підкреслив Георгій Решетілов на завершення засідання.

 

За інформацією Головного управління ДСНС України у Миколаївській області.