У Рівному запрацював фонд підтримки сімей загиблих військових, бранців та зниклих безвісти 

У Рівному відкрили представництво Української фундації «Мрія».

Співзасновницею фонду, який підтримує родини полонених і загиблих військових, а також цивільних бранців, є відома українська парамедик та волонтерка Юлія Паєвська Тайра.

Представництво у Рівному комунікуватиме з сім’ями, які потребують підтримки в оформленні документів чи допомоги, зверненнях щодо пошуку зниклих безвісти.

Ми відкрили представництво фонду у Рівному, тому що місцеві краще знають і розуміють потреби місцевих сімей який втратили близьких на війні, людей, які у розпачі, бо доля їхніх рідних ще не визначена, — пояснює виконавча директорка Української фундації «Мрія» Тетяна Комлик.

Такі представництва працюють вже у Кропивницькому, Хмельницькому, Івано-Франківську і тепер у Рівному. На сьогодні уже й регіональні представництва пропонують центральному офісу напрямки діяльності, на які є найбільший запит.

Один з напрямків — це програма «Літо без війни», можливість відпочинку для дітей і сімей загиблих чи зниклих безвісти, чи бранців.

Це люди, які фактично мають починати нове життя. Їм треба трохи розслабитися, аби знову відчути землю під ногами, відштовхнутися, щоб жити далі, — пояснює Тетяна Комлик.

Займаються у фонді й освітніми програмами для дітей у співпраці з великими ІТ компаніями. Діти з нестандартним мисленням представляють унікальні проєкти, відчуваючи підтримку розкривають свій потенціал і заново отримують впевненість у собі.

Мені б хотілося представити програму ліквідації освітніх втрат. Є діти з прифронтових міст, чи тимчасово окупованих територій які вже понад рік майже і не вчилися. Онлайн навчання яке в окремих школах можна сказати відбували, а не вчилися, це теж освітні втрати.

 

І це треба надолужувати вже. Бо ми розуміємо, після війни Україна потребуватиме професійних інженерів, науковців, ми маємо відбудувати країну. Увага усього світу прикута до України, і ми маємо довести що усі ці зусилля були недарма, — каже Тетяна Комлик.

Сьогодні Українська фундація «Мрія» підписала Меморандум про співпрацю з Рівненською ОДА. Йдеться про реалізацію спільних проєктів для забезпечення дітей захисників якісною освітою та можливостями для всебічного розвитку. Про роботу з родинами загиблих та ветеранами. Зокрема про адаптацію і подальше працевлаштування ветеранів через профтехнавчання.

У Рівному Українська фундація «Мрія» працюватиме в офісі Київській, 10Б. Роботу офісу забезпечуватимуть троє фахівців. Звернутися до фонду можна й онлайн.

Джерело